Meest gestelde vragen

Producten

Dit is helaas niet mogelijk. Elke blad of plaat is een uniek stukje natuur. Het plaatmateriaal waar de producten uit geproduceerd worden zijn zorgvuldig geselecteerd zo zien wij erop toe dat kleur en kwaliteit gewaarborgd zijn. Mocht desondanks het blad toch niet naar wens zijn, kun je deze binnen 14 dagen kosteloos retourneren.

Wij adviseren om 60cm per stoel te hanteren. Voor bijvoorbeeld de eettafels van 200cm lang kunnen aan weerszijden 3 stoelen geplaatst worden. Bij alle eettafels staan een technische tekening, hier kun je deze details ook terugvinden.

Wij geven 2 jaar garantie op ieder product. De garantie heeft betrekking op fabrieksfouten bijvoorbeeld scheuren en barsten.

Marmer is een natuurproduct, waardoor er vaak oneffenheden in het blad zitten, dit ondanks de polijst of de zoet laag. De fossieltjes, haarscheurtjes en ruwe plekjes worden ook wel Taroli genoemd. Dit geeft verder geen risico voor de in de kwaliteit van jouw materiaal.

Jazeker, daar ligt juist onze expertise en om eerlijk te zijn, zijn al onze producten maatwerk. Mocht je een maatwens hebben die niet vermeld staat of een ander design hebben laat het ons gerust weten. Ook ontwikkelen wij continu nieuwe producten en maten, wanneer je ons in de gaten houdt of je inschrijft voor de nieuwsbrief om zo optimaal op de hoogte te zijn van nieuwe producten.

Doorgaans bieden wij alleen de getoonde items zoals getoond op de website. Mocht je een afwijkende wens hebben laat het ons weten.
Al onze onderstellen zijn gemaakt van zwart gepoedercoat staal. Bij eettafels is de dikte 3 cm en bij salontafels 1,5cm.
Het is wel mogelijk deze onderstellen in een andere kleur te bestellen alleen tonen wij deze niet op onze website.

Betaling

Van Marmer accepteert volgende betalingsmethodes:
– iDeal
– Paypal
– Overboeking (SEPA)
– Creditcard
– Apple Pay

Bekijken

Dit is mogelijk, wel zo leuk om een kijkje in de keuken te nemen hoe de producten geproduceerd worden. Onze fabriek is gevestigd op de Aalsmeerderweg 103W te Aalsmeer.

Dit is helaas niet mogelijk, dit omdat elk product geproduceerd wordt op bestelling wat doorgaans ca. 3 weken duurt.

Levering, Installatie en Retourneren

De levertijd is per product iets verschillend doorgaans rond de 3 weken. Dit is bij elk product zien onder de prijs. 

Na de bestelling en betaling ontvang je een bevestigingsmail op het door jou aangegeven e-mailadres. Hierna zal er gestart worden met de productie van het materiaal/blad. Je wordt op de hoogte gehouden van de voortgang en wij maken een afspraak voor de leverdatum. 

De eettafels, salontafels en bijzettafels worden geïnstalleerd door onze eigen mensen.

– De levering en installatie is altijd bij de prijs inbegrepen tot aan de begane grond in heel Nederland.
– Bij levering/installatie op verdiepingen waarbij een eettafel of andere producten in een personenlift past is dit ook bij de prijs inbegrepen.
– Bij levering/installatie van de eettafels op verdiepingen zonder lift is dit niet inbegrepen. Hiervoor vragen wij om zelf te zorg te dragen voor een verhuislift naar de verdieping of kunnen wij dit tegen een meerprijs regelen.

Let op: het is jouw eigen verantwoordelijkheid om aan te geven of er niet op de begane grond geleverd/geïnstalleerd dient te worden, maar op een verdieping en om in te schatten een product in een personenlift past. Dit is aan te geven bij bestelling en bij het inplannen van de installatie.

Het is mogelijk jouw bestelling binnen 14 dagen te retourneren of te ruilen. Wanneer de gehele order geretourneerd wordt dan wordt binnen 14 dagen het gehele aankoopbedrag geretourneerd wanneer het product bij ons binnen is. Er zijn transportkosten verbonden aan ruilen of retourneren.
Wij adviseren om het artikel tussentijds niet te gebruiken gezien het zonder gebruik sporen bij ons terug dient te komen.

Onderhoud en bescherming

Marmer is van nature poreuzer, zuren of vloeistoffen kunnen doffe vlekken en kringen veroorzaken wanneer je dit laat intrekken. Wij raden aan het blad altijd te beschermen met bijvoorbeeld onderzetters, placemats. Wanneer je morst is het handig het meteen met een vochtige doek af te nemen. Voor onderhoudsadvies lees je meer bij Hoe kan ik mijn marmer beschermen?

Van Marmer levert geimpregneerde tafels voor gebruik. Hierdoor is de tafel beter bestand tegen oppervlakkige vlekken. Ook raden wij aan het marmer regelmatig te onderhouden, het is verstandig jouw product het eerste jaar na aanschaf ca. 2 keer te impregneren met het bijgeleverde impregneermiddel, daarna volstaat 1 keer per jaar. Voor het “normale” onderhoud adviseren wij bijvoorbeeld een groene zeep of een edelzeep te gebruiken, een dopje in het dweil water volstaat. Bij normaal gebruik kunnen er oppervlakkige krassen ontstaan, wij adviseren om eens in de zoveel tijd het blad te laten zoeten of polijsten, zo zorgt u ervoor dat het blad zoals nieuw is.

Omdat marmer een kalkhoudend materiaal is gaat het slecht samen met agressieve zuurhoudende middelen zoals Dreft, Glassex en allesreiniger ook vochtige schoonmaakdoekjes vallen hieronder. Voor het “normale” onderhoud adviseren wij bijvoorbeeld een groene zeep of een edelzeep te gebruiken, een dopje in het dweil water volstaat.

Voor verder advies op het gebied van onderhoud en het behandelen van vlekken kun je gerust contact met ons opnemen.

Marmer is een metamorf gesteente afkomstig van kalksteen. Door extreme veranderingen in temperatuur en druk (bijvoorbeeld door gebergtevorming) wordt kalksteen omgevormd (gemetamorfeerd) tot marmer. De temperaturen en drukken die nodig zijn om kalksteen om te vormen. Moeder natuur heeft er miljoenen jaren over gedaan om marmer te creëren, elk blad is daarom uniek in zijn soort. Omdat het een natuurproduct is heeft marmer ook natuurlijke plekjes, denk aan haarscheurtjes kleine gaatjes, deukjes en ook fossiel achtige plekjes.

Dit wordt Taroli genoemd (een kraakachtige structuur op de oppervlakte). Dit is inherent aan elk natuurproduct normaal en doet niet onder aan de kwaliteit van het materiaal en zal daarom ook niet tot problemen leiden.

Onze gegevens

Heb je een vraag?

Stuur ons een bericht of vind je antwoord tussen de veelgestelde vragen.